VII. FCI skupina
Njemački kratkodlaki ptičar

german-short-haired-pointing-dog
Hrvatsko ime: Njemački kratkodlaki ptičar
Službeno ime (FCI): German Short-haired Pointing Dog
Originalno ime: Deutsch Kurzhaar
Nadimak: Braque allemand, Deutscher Kurzhaariger Vorstehhund,German Shorthaired Pointer, Braque allemand a poil court, Bracco tedesco, Deutsch Kurzhaar, Kurzhaar, Njemački kratkodlaki poenter, GSP, DK

FCI No: 119
Grupa: VII. FCI (Ptičari)
Sekcija: Kontinentalni ptičari
Namjena: Sportski pas

Zemlja porijekla: Njemačka
Visina: 58cm - 66cm
Težina: 27-32 kg

 

Odlična stvar u vezi s njemačkim kratkodlakim ptičarom je ta, što on nije samo izvrstan lovački pas, već i odlično društvo. Ovaj je pas poznat po svojim lovačkim sposobnostima. također posjeduje izvrstan stav, jer kada pronađe plijen cijelim svojim tijelom pokazuje prema naprijed, tako da lovac točno zna gdje će pogledati. Njemački kratkodlaki ptičar je prijatelj lovaca već dugi niz godina.
Ovaj pas ima tijelo građeno tako da mu omogućuje brzo kretanje, sa sposobnošću da se naglo okrene ako bude potrebno. Ima predivno, snažno mišićavo tijelo, koje je dodatna prednost za lov.
Pasmina je izvrsna kao obiteljski ljubimac. Čak i ako niste lovac, užitak je biti s njim samo kao s pratiteljem. Čak i onda kada ih se ne koristi za lov i dalje imaju potrebu da ih istrčite, kako bi dobili potrebnu vježbu, recimo bacanjem frizbija ili donošenjem loptice. Ovo je aktivan pas koji se voli igrati. pas je prikladan za držanje i po toplom i po hladnom vremenu, jer klimatske promjene kao da mu uopće ne smetaju. Ako ste sportaš ili imate atletski nastrojenu obitelj, ovaj pas će vam biti divan dodatak.