Uzgajivači pasa

beaglePasmina Beagle nema genetske predispozicije za neke određene  bolesti. Jako su im čvrste, kvalitetne kosti a i zubi pa se zbog toga koriste u istraživačke svrhe, nažalost.

Jedino čemu su jako skloni , je debljanje. Do godine dana štene treba jesti koliko je propisano od određenog proizvođača, a kada sazrije i odraste hranu je potrebno uskladiti sa dnevnim aktivnostima. Što znači, ako je pas jako aktivan naravno pojest će više, a ako je slabo aktivan, kao naprimjer zimi pojest će manje. Beagle će Vas gledati svojim neodoljivim pogledom da mu date još, ali Vi ste ti koji određuju koliko će Vaš pas jesti, to je za njegovo dobro.

Nažalost jako je puno pretilih beaglova u zrelijoj dobi i stvarno je to nešto na što treba obratiti pažnju. Kao i kod ljudi , tako i kod pasa pretilost nije zdrava.

Što se tiče temperamenta, to je srednje veliki pas velikog srca i ogromne želje za kretanjem. Odmor mu skoro pa nije potreban. Naprimjer odvedete svog beagla u šetnju po šumi, Sljemenu i nakon 3 sata dođete doma mrtvi umorni a Vaš beagle malo sjedne i za pola sata Vas pogleda  i kao da kaže : " Idemo opet!"  Mislim da to sve govori o njegovom temperamentu. To nije pas za ljude koji ne vole aktivnost, kretanje. Njemu je potrebna  najmanje jedna šetnja od barem sat vremena i nekoliko malih u toku dana, te po mogućnosti barem jedna jako velika tjedno. Odlični su za kuću sa dvorištem, gdje mogu juriti koliko žele, ali i dalje su im potrebne šetnje. Jedino što je jako, jako bitno je da dvorište mora biti ograđeno odlično, što znači beton u zemlji te čvrsta nesavitljiva ograda, visoka, da se Vaš beagle ne bi sam odveo u šetnju dok Vas nema doma. Ne vole biti sami jako puno, i mogu biti poprilično osvetoljubivi ako ostanu, po svom mišljenju predugo sami. Nikako nisu pasmina za lanac, mogu biti eventualno u većem boxu ( 5x5m), sa kućicom, ali ne cijeli dan. Vole spavati gdje i ljudi, u kući.

Dobro podnose sve vremenske prilike.

Jako im je kvalitetan, istančan njuh i mogu biti odlični lovački psi ako im se lovački nagon probudi. Naravno ako želite da je Vaš pas isključivo kućni ljubimac, nemate potrebe za lovačkim ispitima (IPO, Radni ispit) onda mu taj nagon nećete ni probuditi, jer vjerujte bit ce Vam puno lakše u životu!

Uzgajivačnica Cesar's Forest
Beagle
Ines Cesar
091 5947107
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.cesarsforest.com