belgijski-ovcarJednog dana spremao sam se izvesti vježbe traženja u zatvorenom i otvorenom prostoru sa svojom ženkom malinoa, kao i X puta do tada.
Sve je krenulo dobro, Dora je moje prve tri vježbe u zatvorenom prostoru odradila vrhunski. Poslije svake vježbe koju je dobro odradila dobila je za nagradu tenisku lopticu. Kako sam za taj dan odradio što sam trebao izišao sam iz dvorišta i prešao na poligon iza kuće gdje obično radim vježbe na otvorenom prostoru. Bacio sam nekoliko puta lopticu Dori da se izgušta i tada smislio vježbu koju do tada nije radila. Doru zakopčam za stupić od ograde u blizini gdje ću vježbu izvoditi. Izvršim motivaciju i lopticu zakopam u pijesak. Nakon nekog vremena Dora je i tu vježbu odradila odlično.
Kako sam bio zadovoljan odrađenom vježbom to sam Dori pokazao svojim veseljem te joj bacio lopticu i ne misleći što će se dogoditi. Dora je munjevito otrčala do loptice , dok sam ja u tom trenutku otišao uzeti povodnik koji se nalazio u blizini. Međutim Dora se nije vratila onom brzinom kojom sam ja očekivao. Pogledam, imam što vidjeti , Dora se hodajući davi i teturajući dolazi do mene. Brzo priskočim da vidim što se dešava i u toj brzini i želji da joj što prije pomognem gurnem ruku u Dorina usta, ali vrlo brzo shvaćam da to ne bude išlo glatko. Dora me je boreći se sa lopticom u grlu refleksno ugrizla. Vidjevši kako neće biti lako izvaditi lopticu na ovaj način , pokušam sa drvenom letvom međutim ona ju je mrtvački primila i više je ne popušta. U tom sam trenutku bio svjestan da joj ne mogu pomoći. Za nekoliko trenutaka Dora je izdahnula. Na brzinu vadim joj letvu iz usta, a zatim primam grkljan lijevom rukom iz vana a desnom jedva uspijevam izvaditi lopticu iz usta. Pogledam je onako jadnu , jezik ljubičast a ona bez života. Razmišljam što da radim. Jedino joj mogu pomoći reanimacijom. U istom trenutku sam počeo masažu srca sa upuhivanjem zraka u nos. Nakon 5-6 minuta osjetio sam ispod ruke kucanje srca. Nekoliko trenutaka poslije toga trepnula je očima, a zatim i ustala vidno zbunjena onim što joj se desilo. Nedugo poslije toga trčala je za lopticom kao da se ništa nije dogodilo.

Nikola Paulić
www.belgijskiovcar.com
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.