Njega psa

PR-buhaS buhama se možemo boriti samo odličnim sredstvima, zar ne? No to nije sve . Kako bi u tome bili uspješni potrebno je poznavati nešto o njihovom životu. Moramo znati da buhe žive na psima i mačkama, a u njihovom nedostatku i na drugim životinjama i čovjeku.S buhama se možemo boriti samo odličnim sredstvima, zar ne? No to nije sve . Kako bi u tome bili uspješni potrebno je poznavati nešto o njihovom životu. Moramo znati da buhe žive na psima i mačkama, a u njihovom nedostatku i na drugim životinjama i čovjeku. Osim što kada su u većem broju oduzimaju veće količine krvi uzrokuju i pojavu vrlo neugodnih upala kože koje stručno nazivamo alergijskim dermatitisom. Priča o buhama nema kraja, jer dok jedna uživa u svom krvnom obroku, ostalih stotinu čeka na red. Evo kako ova beskrajna priča o buhama počinje. Nakon što se pogosti s dovoljno krvi ženka buhe dnevno položi i do 30 jaja. Svega 15 buha ( 5 mužjaka i 10 ženki) prosječnog životnog vijeka od 2 tjedna odgovorno je za razvoj oko 1400 ličinki i najmanje 700 kukuljica. U kukuljicama će se postupno razvijati nove odrasle buhe. Buhe, premda u kukuljici osjetit će žrtvu na svojstven način i to kao tijelo koje odaje toplinu, izdiše ugljični dioksid, ali i tijelo koje se giba i stvara vibracije. To će biti dovoljno da buhe u kukuljici prepoznaju sretnu budućnost pa da čim prije izađu. Na našim ljubimcima se nalazi svega 1 do 5 % od ukupnog broja buha u našem stanu. Svih ostalih 95% buha su nezreli oblici, a među njima 50% jaja, 35 % ličinki i 10 % kukuljica. Za naglasiti je da buhe bez životinja ili čovjeka preživljavaju vrlo kratko, svega 48 do 96 sati.Treba dodati da se nezreli oblici buha ne snalaze dobro samo u našim stanovima već će se savršeno snaći posvuda gdje se nalazio i naš ljubimac poput automobila, garaža, terasa, prostirke, poda pseće kućice i dr..
Nove buhe na ljubimcu mogu biti i suvenir sa šetnje u parku u kojem se šeću drugi ljubimci, vožnje automobilom preplavljenog razvojnim oblicima buha, boravkom u vlastitomPR-buha-krv vrtu kojeg posjećuje susjedova mačka ili pak pas odnosno mačka lutalica. Ljubimac može buhe „zaraditi" i u kući prijatelja ili rodbine. Buhama ni najmanje ne smeta zima. U zimskim mjesecima i donose najviše briga.
Priča o buhama stvarno nema kraja i želimo li ih se riješiti moramo dati sve od sebe. Poznavajući problem do najsitnijih detalja, Merialov istraživački tim je ponudio odlično rješenje FRONTLINE Combo, sredstvo koje je sposobno učinkovito se boriti protiv svih mogućih oblika buha, kako zrelih tako i nezrelih oblika koji se nalaze u našem stanu. Kombinacijom vrlo učinkovitog fipronila ( sastojak kao u dobro poznatom FRONTLINE spray-u i spot on-u) i tzv. S - METOPRENA ponudili su proizvod i za najzahtjevnije vlasnike. S - METOPREN je regulator rasta kukaca, odnosno sredstvo koje šteti kukcima s obzirom da ih ometa u rastu i razvoju.

PR-VETZa naglasiti je da su FIPRONIL I S - METOPREN molekule koje se izvrsno otapaju u mastima pa se lako skladište u lojnim žlijezdama i odlažu na kožu i dlaku.
Kombinirajući dvije vrlo učinkovite tvari ,FRONTLINE Combo osigurava izvanrednu i brzu vodootpornu zaštitu protiv buha i krpelja. Sposoban je ubiti sve buhe na ljubimcu tijekom svega 24 sata. Frontline combo u pasa uklanja odrasle buhe i šteti budućem razvoju jaja i ličinki tijekom razdoblja od čak dva mjeseca. U mačaka Frontline combo uklanja odrasle buhe tijekom razdoblja od 4 tjedana. Razvoju nezrelih oblika šteti još duže i to tijekom sljedećih 6 tjedana. Frontline combo možemo bezbrižno koristiti u svih pasmina pasa i mačaka. Potpuno je neškodljiv za štenad i mačiće. Dok fipronil pravovremeno ubija buhu, metopren se ugrađuje u njena jaja i tako biva prenesen na buduću ličinku koja se neće moći dalje razvijati. Mudro, zar ne? U samo jednoj pipeti dva učinkovita sredstva koja će nas nakon nekoliko mjeseci potpuno riješiti problema poput nemirnog ljubimca, neugodnih upala kože, a i bolesti koje buhe mogu prenijeti.

Sponzorirani tekst

www.frontline.com.hr