mali-buldog-4st-v.jpgEvo kako izgleda tipičan dan na poslu jedne američke kompanije. Penny uči kineski, Jackson hrče, a zaposlenici i šefovi su presretni. Razlog oduševljenja jest činjenica da su labrador Penny i buldog Jackson dio projekta, koji se zauzima za to da je i kućnim ljubimcima mjesto uz njihove najdraže.

Mnogobrojne američke kompanije smatraju da taj projekt puno bolje utječe na zaposlenike. Manje izostaju s posla i bolje komuniciraju s ostalima. Ostvaruju se prijateljstva među zaposlenicima, a ljubav je nekad toliko velika, da čak pse odvode i u sobu za sastanke.

Prolazio bih pokraj konferencijske sale i znao ugledati svog psa kako sjedi u stolcu baš kako i svi ostali, rekao bi jedan od zaposlenika.

Životinje stvaraju poslovne veze kako među zaposlenicima, tako i s klijentima. U mnogim tvrtkama nalazi se pravo malo životinjsko carstvo, pa ćete tako u jednom uredu naići na 18 pasa, 13 mačaka, papige i akvarij s ribicama.

Interes za takav način poslovanja sve je veći. Zašto, uostalom, ne dopustiti ljudima da se okruže onima koji im najviše znače u životu?