pas-i-covjek
MOŽEŠ jako puno zaključiti o muškarcu samo jednim pogledom na društvo u kojem se nalazi, a četveronošci kojima se odlučio okružiti nisu nikakva iznimka. Vrsta psa koju je odabrao i način na koji se odnosi prema svojem ljubimcu govori puno o njemu, ako znaš što tražiti. Statistike pokazuju kako su muškarci i žene sasvim različiti u preferencijama pasmine, a iako možda nećeš suditi prema psu, stručnjaci tvrde da možeš saznati neke karakterne osobine tipa koji ti se sviđa upravo na taj način.

Labrador retriver
Svi volimo labradore, a oni su jedna od najpopularnijih vrsta danas, što vjerojatno ima veze sa njihovom vedrom osobnosti. Zabavan i jako dobar sa djecom, labrador može značiti da je vlasnik obiteljski tip, što je za većinu djevojaka poželjna osobina frajera. Labrador voli provoditi mnogo vremena na otvorenom, a njegov će vlasnik vjerojatno biti sportski tip koji preferira stabilnost umjesto originalnosti.

Njemački ovčar
Vlasniku ovog psa ne nedostaje testosterona; ovčar će prema van djelovati ozbiljno i pomalo zastrašujuće, ali u rukama pravog vlasnika može biti itekako umiljat. Promatraš li ponašanje psa možeš zaključiti osobine njegovog vlasnika: ako je pas discipliniran i pristojan, velike su šanse da je vlasnik tip koji ima mnogo strpljenja, dok će divlje ponašanje često biti znak da vlasnik nije uložio vrijeme kako bi ga disciplinirao.

Jorkširski terijer
Ako tip koji ti se sviđa šeće ovakvog psa, postoje tri opcije: to je ili pas kojeg je kupio sa bivšom curom, ili je tip nezainteresiran za žene, ili je jednostavno jako siguran u svoju muškost. Ovi su mali psi samostalni, jako privrženi vlasniku i puno opakiji nego što se čine.

Zlatni retriver
Pametan, prijateljski nastrojen i prekrasan, ovaj je pas favorit mnogih, a ujedno je i jedna od najdiscipliniranijih vrsta. Ako ovaj zlatni ljepotan ne zna razliku između "sjedni" i "lezi", nemoj odmah kriviti njega: velike su šanse da se vlasniku jednostavno nije dalo zamarati. Vlasnik zlatnog retrivera je često tip kojeg bismo voljele upoznati sa roditeljima, ali sigurno nije previše opsjednut urednošću. Zlatni retriver se naime, linja kao blesav.

Beagle
Ovaj mali slatkiš ima veliku osobnost, jako je zabavan, ali i jako, jako zahtjevan. Često želi lutati sam, a poznat je i kao jedna od najglasnijih vrsta, pa tako često zavija. Vlasnik ovog psa mora znati cijeniti njegovu luckastu narav, što znači i da će cijeniti luckaste djevojke sa smislom za humor. Beagle je vrsta sa kojom treba imati strpljenja i čvrste živce, a tvoj će tip vjerojatno imati strpljenja za tvoje povremene dramatizirane ispade. Nije ga tako lako priučiti na dobro ponašanje, pa činjenica da ponekad ne sluša i nije tako strašna. Ovi se psi znaju dosta udebljati, pa ako vidiš tipa sa debelim beagleom, to bi mogao biti indikator da je nemaran, i da će možda i sam uzgojiti pozamašnu trbušinu.

Izvor: Index.hr