isplazio-jezik
Biti policajac ponekad zaista nije lako. Osim što se nagledaju ružnih scena, nerijetko se susreću s nevjerojatnim primjercima ljudskog roda koji šokiraju agresivnim ispadima, ali i nevjerojatnom glupošću. Neki od njih spremni su na apsolutno sve kako bi izbjegli zatvor ili si skratili boravak iza rešetaka. Ali baš sve.

Koliko god je momcima u plavom ponekad teško provoditi red, još je gore psima koji služe u policijskim redovima. Ta dlakava stvorenja suočavaju se s kriminalcima od kojih se neki ne ustručavaju napasti ih i ugristi.

Erin Sullivan, 33- godišnjak iz Glendale (Kalifornija), nalazi se u strogo čuvanom zatvoru na odsluženju osmogodišnje kazne radi niza provala. Kako bi skratio vrijeme odsluženja, odlučio je uzeti pravdu u svoje ruke i tužiti policiju, točnije policijskog psa.

Kako stoji u njegovoj tužbi, prilikom uhićenja u Phoneixu, policijski pas je povrijedio njegova građanska prava, primijenio nepotrebnu silu, zbog čega je Sullivan pretrpio šok. Osim što je optužio psa, tužio je i policiju u Glendalu i Phoneixu.

U policijskom izvještaju stoji da je Sullivan prilikom istrage o provalama pokušao pobjeći od policije, pa ga je kao i u svim takvim situacijama u bijegu spriječio policijski pas. Nakon što ga je pas oborio na pod, Sullivan je agresivno nasrnuo na psa i ugrizao ga svom snagom. Nesretni pas završio je na liječenju, javlja The Arizona Republic.

Još nije poznato tko će u ovom slučaju izvući deblji kraj, Sullivan ili pas, ali kod Amera se nikad ne zna. Hoće li pas uzvratiti protutužbom?

Izvor: Net.hr