ghjdh.jpgOvo je Freak iz Zagreba. Mješanac je čivave i pinča. Ima vlastitu krojačicu, nosi skupe stvari, voli Dolce&Gabbanu... Živi bolje od većine Hrvata

Oduvijek sam htio psa kako bih ga mogao odijevati. Dugo sam ga tražio, a kad sam Freaka dobio na dar, brzo sam ga zavolio, počinje svoju priču Nikola Popović (19) iz Gornje Grede kraj Dugog Sela, ponosni vlasnik mješanca čivave i pinča. Na psa troši i do 6000 kuna na mjesec, a novac zarađuje kao novinar, ali i kad se s Freakom pojavljuje na različitim događanjima. Već su ga pozvali na party Paris Hilton na kojem predstavlja svoj pjenušac, a tamo će Freak upoznati njezinu kujicu Tinkerbell.
- Čim sam ga dobio, navikao sam ga na oblačenje. Nije on navikao da izađe van bez ičega, pogotovo sada u zimskom razdoblju, kaže ponosni vlasnik Nikola. Za Freakov prvi rođendan Nikola planira veliko slavlje na sa posebnom tortom za pse.
- Majicu bi mu trebala napraviti i Leonarda Boban - kaže Nikola. Većinu odjeća za Freaka kreira Nikola te on bira i materijale, Freakova krojačica Vesna mu šiva odjeću. Freak se tako može pohvaliti različitim “psećim krpicama“ za svakodnevni outfit, odnosno jaknicama i majicama. Ima i potkošulju, kućni ogrtač od svile, kabanicu, razne ogrlice, od kojih su neke od nerca, a ima čak i pseće kupaće gaće.
- Cijene se kreću između 150 i 300 kuna, najskuplje što sam mu kupio bila je ogrlica od nerca za čak 800 kuna - kaže Nikola.
Nikola i Freak imaju i neke slične krpice za šetnju gradom.

NA PSA FREAKA TROŠI TRI PROSJEČNE HRVATSKE MIROVINE
- Mjesečni izdaci za psa Freaka - 6000 kn
- Prosječna hrvatska plaća - 4971 kn
- Prosječna mirovina - 2206 kn
- Potrošačka košarica (obitelj sa 4 člana) - 6429 kn
- Freakova ogrlica od nerca - 800 kn
- Freakove kućne gaćice - 150 kn