Zanimljivosti

Pudlica Gou Gou jedna je od najvećih atrakcija kineskog grada Xi'anua. Svakoga dana u 15 sati izlazi u šetnju sa svojim vlasnikom, a prati ih i pozdravlja oduševljena gomila. No to nije sve što zna ova iznimna pudlica.

Jedna pudlica postala je glavna zvijezda u kineskom gradu Xi'anu. Pudlica Gou Gou svaki dan u 15 sati šeće sa svojim vlasnikom Wang Guoqiangom - i to na dvjema nogama.

na_dvije_sapeLokalni ljudi već su navikli na ovaj neobični prizor, a Gou Gou je već skupio veliki broj obožavatelja koji ga u stopu prate tijekom šetnje.

Wang (66), vlasnik psa, kaže da je svoju pudlicu počeo učiti da hoda na dvjema nogama još dok je bila štene i da je u dobi od 18 mjeseci već potpuno svladala ovu vještinu.

''Nekada me vuče za jaknu kako bi hodala, nekad hoda ispred mene, a ponekad se okrene da vidi slijedim li je, kao da me čeka'', priča Wang.

No to nije sve što zna ova iznimna pudlica.

''Kada sviram harmoniku, ona laje u ritmu i pleše ako je pjesma pogodna za ples.''

Wang tvrdi kako se Gou Gou čak javlja na telefon - kada telefon zazvoni, digne slušalicu i laje.

Wang priznaje da obožava svog ljubimca i da jako pazi na njega - hrani ga tri puta dnevno, kupa dva puta tjedno te mu svako jutro svojom pastom pere zube.

net.hr