Zanimljivosti
pas-star-200-godina.jpgPar iz engleskog gradića Derbyshire pokušava dokazati kako je njihov mješanac labrador zapravo najstariji pas na svijetu. Vlasnik Belle, 76-godišnji David Richardson, rekao je kako je kupio mješanku od Udruge za prevenciju okrutnosti nad životinjama (RSPCA) prije 26 godina kada je imala "najmanje tri godine". To bi značilo da Bella ima više od 200 psećih godina.

Ipak, iz RSPCA kažu kako nemaju nikakvih dokumenata o Belli, a Guinnessova knjiga rekorda ne želi priznati rekord bez odgovoarajućih papira.

Gospodin Richardson vjerovao je kako je njegova ljubimica najstariji pas u Engleskoj, no iznenadio se kada je shvatio da je možda najstarija na svijetu.

Njegova partnerica Daisy Cooper izjavila je kako Bella ne pokazuje znakove starenja te da još uvijek uživa u štenjama parkom. Malo jede i u funkciji su joj samo dvije lijeve noge, no još uvijek uživa u slatkim delicijama.

Iako se bez dokumetana ne može dokazati Bellina prava starost, službeni podaci govore da je najstariji pas imao 28 godina, živio u Americi i preminuo 2003. godine. Najastariji pas ikada zvao se Bluey, bio je ovčar iz Australije, a doživio je 29 ljudskih godina.