Zanimljivosti

najstariji-pas-umro-sa-29-godina.jpgKujicu Bellu, kupio je David Richardson prije 26 godina od udruge RSPCA (Kraljevsko društvo za prevenciju nasilja nad životinjama). Tada je imala 3 godine te onda pravi društvo ovoj obitelji.

I premda vlasnik nema službenu dokumentaciju kojojm može dokazati dob svog psa, tvrdi da je životinja doživjela 29 godina. 

Bella je umrla u subotu kad su je vlasnici poveli sa sobom na odmor.

'Tek smo stigli na odredište. Inače uvijek idemo na isto mjesto jer tamo možemo povesti i svoje pse,' rekao je gospodin Richardson.

'Bili smo tamo tek oko sat vremena kada je Bella počela cviliti i jecati, a zatim je kolabirala. Odveli smo je veterinaru no na kraju su je morali uspavati. To nas je zbilja uznemirilo, puno će nam nedostajati.'

'Mnogo prijatelja i poznanika dolazi nam izraziti sućut. Svima je bila simpatična,' dodaje Richardson.

Prema Guinnessovoj knjizi rekorda najstariji pas na svijetu je Butch iz Amerike, koji je doživio 28 godina, a umro je 2003.

Gospodin Richardson tvrdi kako ne može dokazati Bellinu dob jer RSPCA ne posjeduje detaljne podatke iz vremena kada je kupio psa, a zbog nedostatka potrebne dokumentacije ne može biti uključena u Guinnessovu knjigu rekorda.