Bolesti

Šuga

Šuga je bolest koja se javlja tokom cijele godine, a najizrazitiji simptom je intenzivan svrbež. Uzročnici bolesti su paraziti iz porodice Sarcoptes u koju spada i parazit Notoedres cati koji je uzročnik šuge u mačaka. Oba šugarca (pasji i mačji) imaju mnogo toga zajedničkog - životni ciklus traje 17 do 21 dan.

Opširnije...

Bolesti kojima su sklone neke pasmine

Kada čitamo knjige o psima čes­to nailazimo na izraz pasminska predispozicija. Naime, pojedine pasmine sklonije su nekim bole­stima, što ujedno ne znači da će se svi ili većina pasa te pasmine razboljeti.

Opširnije...

Upala uha

Upala uha dobro je poznat problem vlasnicima pasa. U ovo doba godine najčešći problem su travke u obliku strelice koje vrlo rado uđu u uho. Posebno rado travka će se zavući u uho kokeru ili pudli, tj. psima srednje veličine koji imaju spuštene uške.

Opširnije...

Štenećak

Štenećak je vrlo zarazna, febrilna, virusna bolest pasa i drugih mesojeda (ne i mačaka), raširena po cijelom svijetu. Sudeći po imenu, pomislili bi da se radi o bolesti koja napada samo štenad, no to nije istina. Češće obolijevaju mladi psi, od 3 do 6 mjeseci, no oboljeti mogu psi svih starosnih skupina. Štoviše, kod starih pasa čest je kronični oblik bolesti, kod kojeg virus perzistira u mozgu gdje izazove upalu, a ishod je obično fatalan.

Opširnije...

Epilepsija kod pasa

Epilepsija je samo određen i karakterističan način reakcije mozga na različita patološka stanja, dakle epilepsija je samo simptom nekog oboljenja. Očituje se napadima gubitka ili poremećajima svijesti, motornim simptomima kao što su grčevi, te vegetativnim simptomima kao što su slinjenje, povraćanje, nekontrolirano mokrenje i defekacija.

Opširnije...

Proljev i povraćanje

Proljev i/ili povraćanje vrlo su česti znakovi bolesti kod pasa. Iako se javljaju često, nisu uvijek bezazleni te mogu imati vrlo ozbiljne pa i fatalne posljedice, posebno ako traju duže vrijeme.

Opširnije...

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači