VII. FCI skupina

ceski-ostrodlaki-pticar-mala
Češki oštrodlaki ptičar je pasmina koja pripada obitelji oštrodlakih pasa za lov puškom i potječe iz Bohemije, predjela koji čini dio Češke republike.

Drentsche-Partridge-Dog-mala
Pas iz Nizozemske koji jako sliči španijelu i seteru, koji ima bijelu dlaku sa smeđim ili narančastim oznakama i vrti repom u krug kako bi upozorio lovca kada otkrije plijen, je drentski ptičar!

Epagneul-Breton-mala
Francuski bretonski španijel je po izgledu sličan španijelima time što je manji i ostaje uz lovca umjesto da slijedi plijen.

spinone-mala
Talijanski oštrodlaki ptičar svojevremeno je bio poznat i pod imenom Spinone Italiano ili talijanski grifon.

Pont-Audemer-Spaniel-mala
Mali klaun iz močvare je izraz za pontaudemerskog španijela. Ta je titula dana ovoj pasmini zbog njegove vedre i žive naravi.

Blue-Picardy-Spaniel-mala
Plavi pikardijski španijel, član francuske obitelji španijela, poznat je po tome što je višenamjenski lovački pas s finim njuhom i urođenom željom za lovom.

Korthalsov-grifon-mala
Korthalsov grifon je prilično rijetka pasmina lovačkog psa za kojeg mnogi smatraju kako potječe iz Francuske, no zapravo ga je stvorio nizozemski uzgajivač krajem 18. stoljeća.

pikardijski-spanijel-mala
Pikardijski španijel je pasmina lovačkog psa koja potječe iz doline Somme u pokrajini Pikardiji u Francuskoj.

German-long-haired-Pointing-Dog-mala
Njemački dugodlaki ptičar (NJDP) je prvorazredni lovački pas za sve namjene, s iznimnim talentom za rad u šumi, kao i u vodi.

Nizozemski-prepelicar-mala
Nizozemski prepeličar je svestrana nizozemska pasmina. Ovo je rijetka pasmina koja je nastala u Frieslandu, odnosno sjeveroistočnoj pokrajini u Nizozemskoj.

francuski-spanijel-mala
Francuski španijel je stara pasmina za koju se vjeruje da je postojala za vrijeme 14. stoljeća.

Large-Munsterlander-mala
Ako ne želite neobuzdanog psa koji će vas srušiti s nogu svaki put kad uđete u kuću... psa koji neće samo ostaviti blatne tragove na ženinom besprijekornom parketu ...