Korisne informacije

• Na Svjetski dan zaštite životinja Allianz predstavio novi proizvod za osiguranje pasa i mačaka te donirao 300 kilograma hrane skloništima za nezbrinute životinje
• Istraživanja pokazuju da čak 88 posto vlasnika kućnog ljubimca smatra članom obitelji
• U Velikoj Britaniji četvrtina ljubimaca osigurana, a u Švedskoj čak 50 posto

osiguranje-pasa-alianz

Allianz je danas na Svjetski dan zaštite životinja predstavio novinu u svojoj ponudi: Allianz Šapa, osiguranje kućnih ljubimaca namijenjeno vlasnicima pasa i mačaka. Tom prigodom Allianz će donirati 300 kilograma hrane četirima skloništima za nezbrinute životinje u Zagrebu, Zaprešiću i Zadru.

U zemljama zapadne Europe osigurani kućni ljubimci broje se u milijunima. Suočeni s visokim troškovima liječenja, kao i problemima koji mogu nastati na izložbama ili putovanjima u inozemstvo, vlasnici često posežu za osiguranjem svojih ljubimaca. Tako je u Velikoj Britaniji četvrtina ljubimaca osigurana, dok su vlasnici u Švedskoj osigurali njih čak 50 posto. „Dok u nekim zemljama vlasnici ljubimaca podjednako brinu o osiguranju svojih ljubimaca, kao što, primjerice, brinu o osiguranju automobila ili vlastitom zdravstvenom i životnom osiguranju, kod nas to nije slučaj. Zato smo u suradnji sa stručnjacima razvili policu osiguranja kojom se može osigurati niz veterinarskih troškova, od liječenja i hospitalizacije do hitnih intervencija na putovanjima izvan Hrvatske", izjavila je direktorica Sektora za neživotna osiguranja Vesna Sanjković prilikom predstavljanja novog osiguranja.

Kako je riječ o posebnoj vrsti osiguranja, u njegovom razvoju sudjelovali su i stručnjaci među kojima i dekan Veterinarskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Tomislav Dobranić. "Veterinarska medicina jedno je od rijetkih zdravstvenih zanimanja koje nije financijski bazirano na osiguranju. Istovremeno se svaki odgovorni vlasnik psa ili mačke susreo s potrebom cijepljenja svog ljubimca, ali i nizom iznenadnih neugodnih situacija kao što je određena bolest ili nezgoda koju je trebalo liječiti. S rastućim cijenama veterinarskih usluga i sve većom ponudom dijagnostike, terapije, kirurških i stomatoloških zahvata, mnogi vlasnici kućnih ljubimaca teško izlaze na kraj s financiranjem liječenja svojih ljubimaca. Osiguranje predstavlja dobro rješenje za one koji žele preduhitriti troškove, a koji mogu doseći i nekoliko tisuća kuna", komentirao je Dobranić.
.
Polica se ugovara uz osiguranje privatne imovine, a osigurati se mogu mačke i psi već od dva mjeseca starosti, bez obzira na to imaju li rodovnik ili ne. Uvjet je da moraju biti redovno cijepljeni protiv bjesnoće i zaraznih bolesti te označeni mikročipom.

"Za vlasnike pasa i mačaka smo pripremili pakete osiguranja prilagođene različitim potrebama osiguranika. Mjesečna premija osiguranja pasa se kreće od 45 do 150 kuna, a za mačke od 30 do 60 kuna mjesečno. Za štence osigurane do četvrtog mjeseca i cijepljene prema veterinarskom kalendaru cijepljenja, premija osiguranja se umanjuje za iznos troškova trećeg po redu cijepljenja", objasnila je Marina Pupić-Bakrač, voditeljica projekta Allianz Šapa.

Uz osiguranje zdravstvenih troškova i putno osiguranje, policom se mogu osigurati i troškovi oglašavanja u slučaju izgubljenog ili ukradenog ljubimca, troškovi hotelskog smještaja ljubimca u slučaju smrtnog slučaja u kućanstvu ili teške tjelesne ozljede vlasnika zbog koje se ne može skrbiti o životinji ili štete u domu zbog koje nije mogući daljnji boravak, troškovi izdavanja uništenih isprava o životinji, troškovi eutanazije te pomoćna naknada kod uginuća ljubimca.

Povodom predstavljanja novog osiguranja, Allianz će donirati 300 kilograma hrane skloništima za nezbrinute životinje „Šapica" u Zaprešiću, „Noina arka" i „Dumovec" u Zagrebu te Udruzi za zaštitu životinja Zadar.

Detaljnije informacije o samoj polici osiguranja možete pronaći na www.allianz.hr

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:
Sonja Miočić Maksić
direktorica Korporativnih komunikacija

Allianz Zagreb d.d.
Heinzelova ulica 70
10 000 Zagreb
Tel. +385 1 3670 270
Fax.+ 385 1 3670 466
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.allianz.hr