Zanimljivosti
usisavanje-psa
Ako su vam bili potrebni sati za uklanjanje barem većine dlaka koje je vaš pas ostavio na kauču, fotelji ili tepihu, iz tvrtke Dyson poručuju da umjesto usisavanja namještaja, sada možete usisavati - vašeg psa, piše Daily Mail. Naime, izumitelj James Dyson razvio je poseban nastavak koji se natakne na cijev usisavača (u tu svrhu može poslužiti stari usisavač), koji košta 40 funti (oko 335.00 kn) i vrlo brzo i učinkovito uklanja 'mrtve' dlake s pasa koji imaju dlaku srednje i duge veličine.

Na taj način, poručuju iz Dysona, vlasnici mogu izbjeći alergije koje bi se mogle javiti zbog izloženosti velikoj količini psećih dlaka.

- Pas koji se linja i nije najbolji čovjekov prijatelj. Nastavak kojim se usisavaju pseće dlake sa samog psa smanjuje broj kućanskih poslova za vlasnike tih ljubimaca - poručio je James Dyson.

Međutim, uređaj se ipak ne bi smio primjenjivati na nervoznim životinjama odnosno onima koji ne reagiraju dobro na buku, a još manje i usisavanje pri takvim uvjetima.

Naprava je za Britaniju preko Dysonove web stranice dostupna od petka dok će za ostale države biti dostupna od početka sljedeće godine.

Izvor: Dnevno.hr